23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Fransk forskningsprogram vil sikre trøflens overlevelse

Et treårigt fransk forskningsprogram er netop skudt i gang med det formål at klone trøfler i reagensglas.

Trøfler er stærkt efterspurgte inden for finere madlavning, men faldende produktion sender prisen på himmelflugt. I dag kan trøfler koste op til 1000 euro pr. kilo.

Nedgangen i produktionen skyldes både en generelt faldende interesse i det franske landbrug, og dels manglende viden om, hvordan trøfler vokser sig store, skriver EPN ifølge oplysninger fra Financial Times.

- Hvis man ikke finder på en ny produktionsmetode, vil den franske trøffelindustri være død og borte ved udgangen af dette århundrede, siger Hervé Covès, der er direktør i Corrèce' landbrugsråd, til avisen.

Kilde: EPN

BREAKING
{{ article.headline }}
0.125|instance-web02