23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Grøn chokolade fra Toms

I Toms nye klimastrategi fremgår det, at chokoladevirksomheden vil eksperimentere med, hvordan kakaofrugtskaller kan bruges til at producere CO2-neutral strøm til de afrikanske bønder i Ghana.

Ambitionen om at forsyne de ghanesiske kakaobønder med grøn strøm er kun ét af flere elementer i den klimastrategi, som Toms Gruppen i samarbejde med Dong er ved at lægge sidste hånd på. Det skriver dagbladet Børsen i dag.

Chokolade-koncernen har som mål at reducere sin CO2-udledning med 30 pct. i løbet af de næste fire år. Og skal det mål nås er det nødvendigt at kigge alle produktionsprocesser efter i sømmene.

- Vi gennemgår sammen med Dong alle led, og det er helt oplagt, at der kan spares rigtigt mange steder, siger Jesper Møller, der er adm. direktør i Toms Gruppen

ud over at forsyne Ghana med grøn energi er det også målet at kakaobønneskaller fra produktionen herhjemme

skal bruges til forbrænding.

Kilde: Dagbladet Børsen

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|instance-web02