23948sdkhjf

Melproducent indrømmer ulovlig prisaftale

Valsemøllen A/S har accepteret at betale en bøde på 1 million kroner for at have indgået en samarbejdsaftale om bindende videresalgspriser på melprodukter.
Aftalen var indgået med grossisten Hedegård & Christensen Eftf. A/S / L.C. Lauritzen A/S, skriver Konkurrencestyrelsen i en pressemeddelse. Samtidig med indrømmelsen har direktøren for Valsemøllen A/S accepteret at betale en personlig bøde på 100.000 kroner for overtrædelse af konkurrenceloven.

- Der er tale om en alvorlig overtrædelse af konkurrenceloven. Jeg glæder mig over, at de ansvarlige nu er blevet straffet. Bindende videresalgspriser kan koste forbrugerne dyrt, fordi det kan skade den effektive konkurrence ved at holde priserne på et kunstigt højt niveau, forklarer Konkurrencestyrelsens direktør Agnete Gersing.

Siden 2004 har Valsemøllen stillet krav til grossisten om, at alt videresalg af melprodukter skulle følge Valsemøllens gældende bagerprisliste. Ifølge bagmandspolitiets anklageskrift har aftalen derfor direkte eller indirekte haft til formål eller følge at begrænse konkurrencen.

De bindende videresalgspriser blev opdaget, da Konkurrencestyrelsen som et led i undersøgelsen af de stigende fødevarepriser i januar 2008 gennemførte kontrolundersøgelser blandt melproducenter, herunder også Valsemøllen A/S.

Kilde: Konkurrencestyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111