23948sdkhjf

Alzheimers kan kureres som forkølelsessår

Britiske forskere er ved at komme et stort skridt nærmere en vaccine mod den dødelige sygdom Alzheimers. Nye opdagelser peger på, at Alzheimers skyldes den samme virus, som giver forkølelsessår.
Årsagen til Alzheimers har hidtil været ukendt og har derfor været umuligt at forebygge og helbrede. Men nu er et hold britiske forskere måske kommet et skridt nærmere en vaccine, der kan kurere demens-sygdommen. Det skriver Ingeniøren.

- Særligt Herpes simplex virus type 1 (som ofte giver forkølelsessår, red.) lå lige for som alzheimers-smitte, både fordi den er udbredt, og fordi den ved akut hjernebetændelse, herpes simplex encephalitis, berører de samme områder, som dem, der ved Alzheimers bliver mest beskadiget, udtaler professor Ruth Itzhaki i en artikel på Manchester-universitetets hjemmeside.

Hvis dette er tilfældet og kan bekræftes efter yderligere udnersøgelser, åbner det for muligheden af at vaccinere mod Alzheimers eller behandle den hidtil gådefulde sygdom med acyclovir, som er et lavpris-medikament mod forkølelsessår.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078