23948sdkhjf

Genencor udvider forskningssamarbejde

Genencor, en division under Danisco A/S, har i dag offentliggjort en toårig forlængelse af selskabets forsknings- og udviklingssamarbejde med det amerikanske landbrugsministerium (USDA).
I henhold til aftalen vil Genencor og USDA fortsætte den fælles udvikling af en økonomisk lønsom proces til
omdannelse af vinterbyg, en non-food-afgrøde, til ethanol.

- Vi har allerede gjort store fremskridt gennem vores forskningssamarbejde med USDA, herunder brug af enzymer til at nedbryde beta-glucaner i byg for at øge ethanoludbyttet, siger Glenn Nedwin, Executive Vice President for Technical Enzymes, Genencor og fortsætter:

- I den næste fase vil vi arbejde med de tilbageværende udfordringer med at udvikle en effektiv og omkostningseffektiv proces og opskalere den til kommerciel skala.

Potentialet for denne teknologi strækker sig langt uden for USA til andre regioner, f.eks. Europa, hvor byg bruges som et råstof.

Projektet er en del af Genencors fokus på nuværende anvendelsesområder for ethanol. Genencor vil fortsat bidrage med videnskabelig ekspertise og interne ressourcer til samarbejdet med USDA og vil derudover yde et bidrag på 100.000 US-dollars til projektet.

Forskerne bruger den fineste bygsort (med et højt stivelsesindhold), som er udviklet af USDA og Virginia Tech og fremragende til ethanolproduktion.

Kilde: Danisco A/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078