23948sdkhjf

Campina og Friesland Foods fusionerer

Fusionen mellem Campina og Friesland Foods bliver nu en realitet, efter Europa-Kommissionen i går gav deres godkendelse.
Generalforsamlingen i Friesland Dairy Foods andelsselskab og medlemmerne i Dairy Cooperative Campina besluttede onsdag at gennemføre den planlagte fusion, skriver Campina i dag i en pressemeddelse. Tidligere på dagen havde Europa-Kommissionen nemlig givet deres godkendelse hertil, dog forudsat et par betingelser:

Det fusionerede selskab skal opgive to driftssteder og to brands. Disse aktiviteter udgør cirka 4 pct. (2,7 mia. kr.) af det nye selskabs samlede indtægter. Derudover skal det nye selskab, for at garantere rådigheden af hollandsk mælk for en tredjepart, stille højst 1,2 mia. kg mælk om året til rådighed, som skal kunne købes af nye eller eksisterende hollandske producenter af friske mejerivarer eller modnet ost.

Begge selskaber har godkendt betingelserne og den faktiske fusion ventes at finde sted den 30. december 2008.

Det nye selskab FrieslandCampina ventes at nå en omsætning på 68 mia. kr. og bliver dermed en af de helt store spillere på det internationale mejerimarked. Til sammenligning omsatte Arla Foods i 2007 for 47,7 mia. kr., oplyser Mejeriforeningen.

Kilde: Campina / Mejeriforeningen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11