23948sdkhjf

Copenhagen Markets klar til første spadestik

Første spadestik til Nordeuropas største, mest moderne og effektive grossisttorv for fødevarer, blomster og binderiartikler er planlagt til maj 2010.
I juni udpegede Copenhagen Markets et konsortium under ledelse af Pihl & Søn som vinder af konkurrencen om at designe samt opføre et nyt ca. 90.000 m2 stort grossistmarked for fødevarer, blomster og binderiartikler i Høje Taastrup. Efter en grundig optimeringsproces og tæt dialog med Copenhagens Markets og ikke mindst de mange virksomheder, der allerede har tegnet lejekontrakt, underskrev Copenhagen Markets bestyrelse den 18. december 2008 en totalentreprisekontrakt med Pihl & Søn.

- Siden vi i juni valgte Pihl & Søn som vinder af projektkonkurrencen, har vi gennemarbejdet projektidéen i forhold til de krav og ønsker som de fremtidige lejere på Copenhagens Markets har. Vi holder fast i, at vinderprojektets sekskantede haller på unik vis kombinerer moderne og effektiv logistik med et attraktivt handelsmiljø, siger direktør i Copenhagen Markets, Torben Flinch, om baggrunden for totalentrepriseaftalen.

Første spadestik afventer lokalplan for Grønttorvsgrunden
I perioden frem til september 2009 skal projekteringen af Copenhagen Markets færdiggøres, hvorefter der søges grave- og byggetilladelser.

Inden første spadestik til byggeriet i Høje Taastrup kan tages, skal Københavns Kommune have vedtaget den endelige lokalplan for Grønttorvs-grunden, således at Grønttorvets salgsaftale med CVM Development, herunder den nøjagtige pris, ligger fast. Dermed er en vigtig del af projektets finansiering på plads.

På den baggrund forventer Copenhagen Markets at være klar til første spadestik i maj april 2010, mens byggeriet er planlagt klar til brug medio 2012.

Foto: Copenhagen Markets - Kontraktunderskrivelse

Kilde: Copenhagen Markets

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079