23948sdkhjf

Danske Slagterier bekymret for nej til klorkyllinger

Danske Slagterier er bekymret over, at EU ikke vil modtage kyllinger fra USA. Det kan skade verdens frihandel, mener slagteriernes formand.
I sidste uge stemte EUs landbrugsministre nej til, at USA må eksportere fjerkrækød, der er behandlet med klor, til de 27 EU-lande.

Den danske fødevareminister og Fjerkræraadet er begejstret over udfaldet af afstemningen, mens Danske Slagterier er bekymret. Slagteriernes formand, Asger Krogsgaardog mener, at beslutningen kan skade verdenshandlen med fødevarer.

- Man skal huske på, at at Danmark er et lille land, og at vi har enorm gavn af at sælge vores produkter til en masse lande verden over. Frihandel skaber simpelthen velfærd og arbejdspladser i Danmark. Derfor har vi en stor interesse i, at andre lande indfører alle mulige mere eller mindre tekniske handelshindringer, siger han ifølge Landbrugsavisen til Jyllands-Posten.

Han opleve med jævne mellemrum, at nogle lande forsøger at begrænse importen af dansk svinekød med diverse kreative handelsrestriktioner og dermed er med til at ødelægge frihandelen.

Kilde: Landbrugsavisen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064