23948sdkhjf

Fiskegrossist tror på øko-succes i Sverige

Voksende marked for økologiske fisk og skaldyr

Salget af økologisk seafood i Sverige er hidtil blevet hæmmet af miljømærkede, vilde fisk, men nu forventer fiskegrossistvirksomheden Jacob Kongsbak-Lassen kraftig vækst.

Det skriver Dansk Akvakultur i en pressemeddelelse.


Frank Kofoed fra den danske fiskegrossist oplevede stor interesse for indholdet i hans kølemontre, da han for nylig var i Malmø for at deltage i Nordic Organic Food Fair på Dansk Akvakulturs stand.


I kølemontren havde han prøver på otte forskellige produkter, som alle var opdrættet i overensstemmelse med EU’s regler for økologisk akvakultur: Danske ørreder og ørredfileter, skotske ferske og røgede laks, spansk kaviar, indonesiske black tiger-rejer og svenske muslinger.

 En øjenåbner

- Det var lidt af en øjenåbner for gæsterne på messen, at vi stod der med så mange forskellige økologiske fisk og skaldyr, fortæller Frank Kofoed ifølge Dansk Akvakultur.

De svenske forbrugere er dog ikke helt uvant med at se opdrættede, økologiske fisk og skaldyr i butikkerne. Men sortimentet består kun af laks fra norske havbrug samt blåmuslinger.

Til gengæld kan svenskerne vælge mellem et bredt udvalg af Krav-mærkede vildtfangede fisk og skaldyr – kuller, torsk, sild, ishavsrejer med flere. Hovedparten af dem importeret fra Norge.

De vildtfangede fisk er ikke økologiske, men certificerede af Krav og mærket med organisationens logo, som ellers kun bruges på økologiske landbrugsprodukter. En krav-mærkning kræver at de vildtfangede fisk og skaldyr lever op til en række betingelser; blandt andet skal fiskeriet foregå på bæredygtige bestande og med skånsomme redskaber.


- Der kommer gang i Sverige

Efter Frank Kofoeds vurdering er den store udbredelse af Krav-mærkede, vildtfangede fisk en væsentlig årsag til, at det svenske marked for økologiske fisk halter langt efter det danske.

Jacob Kongsbak-Lassen har salgskontor i både København og Malmø, så Frank Kofoed har masser af indsigt i forholdene begge steder.


- Sverige er syv-otte år efter Danmark, når det gælder markedet for økologiske fisk, og det skyldes især Krav-mærkningen af vildtfangede. Men der er ingen tvivl om, at det svenske marked vil udvikle sig ligesom det danske, og det økologiske salg vil blive flerdoblet, siger han i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078