23948sdkhjf

Rusland åbner også for dansk fiskeimport

De russiske myndigheder har fra nytår genåbnet for importen fra fire danske svineslagterier. Også 15 danske fiskevirksomheder kan nu eksportere til det russiske marked.
Fødevareminister Eva Kjer Hansen var i september i Rusland for at lægge pres på sin russiske ministerkollega for at få åbnet for eksporten, og hen over juledagene kom de første væsentlige resultater af den indsats, der er gjort for at sikre eksporten af danske fødevarer til Rusland. Årsagen til det russiske importstop var spor af antibiotika i kødet. Sporene lå under EU's grænseværdier.

- Jeg er tilfreds med, at den konstruktive dialog jeg har haft med min russiske kollega og den kontakt, der har været mellem de danske myndigheder og de russiske nu giver resultater, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen.

De russiske myndigheder har også godkendt 15 danske fiskevirksomheder, som her fra årsskiftet kan eksportere fisk til det russiske marked.

Eksporten fra en række danske virksomheder til Rusland har siden foråret 2007 været suspenderet, og der mangler endnu at blive genåbnet for fem svineslagterier og en opskæringsvirksomhed.

- Det er positivt, at russerne på baggrund af vores forhandlinger med dem nu har genåbnet for importen fra en række danske virksomheder. Men importen fra flere danske kødvirksomheder er desværre stadig suspenderet. Tilsvarende er der flere fiskevirksomheder som stadig ikke kan komme indenfor på det gigantiske russiske marked. Derfor fortsætter vi dialogen med russerne om at få åbnet for de gode danske fødevarer, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078