23948sdkhjf

Okay fra USA til ny dansk kødkontrol

De amerikanske myndigheder har netop godkendt, at Danmark indfører såkaldt visuel kødkontrol på svineslagterier, der eksporterer til USA.
Visuel kødkontrol indebærer, at der ikke længere skal skæres i lymfekirtler og hjerter, hvilket vil effektivisere kødkontrollen markant. Der vil fortsat blive gennemført en omfattende risikovurdering, og en visuel kødkontrol kan samtidig begrænse spredningen af en række bakterier. Visuel kødkontrol er en del af fødevareminister Eva Kjer Hansens handlingsplan for at modernisere og effektivisere den danske kødkontrol

- Med en accept fra det store eksportmarked i USA er en vigtig brik faldet på plads i processen for at effektivisere og modernisere kødkontrollen på svineslagterier i Danmark. Vi har i samarbejde med erhvervet arbejdet målrettet for at få en aftale med USA, der traditionelt stiller meget høje krav. At de har sagt ’Okay’ til vores omlægninger er et gennembrud for udviklingen af den danske kødkontrol, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse.

Test hos Danish Crown og Tican
I foråret tester Fødevarestyrelsen i samarbejde med Danish Crown i Holstebro og Tican i Thisted kødkontrollen efter de nye principper. Testen skal ligge til grund for den endelige implementering på landets slagterier.

Det forventes, at den visuelle kødkontrol kan give en besparelse på 32 mio. kr. årligt. Eksporten til USA udgør ca. 45.000 tons kød og en værdi på cirka 1 mia. kroner.

Kilde: Fødevareministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125