23948sdkhjf

Rose Poultry fanget i kreditklemme

Fjerkrækoncernen Rose Poultry kan risikere at brænde inde med 10 pct. af sin produktion og derudover vinke farvel til en omsætning på 150 mio. kr., hvis ikke muligheden for at kreditforsikre bliver bedre her og nu. Myndighederne bliver nødt til at gribe ind, lyder det fra adm. direktør i Landbrugsraadet, Freddy Svane.
Freddy Svane har på vegne af Landbrugsraadets medlemmer henvendt sig til økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen for at få Eksport Kredit Fonden til at påtage sig at genforsikre de kortfristede private eksportkreditforsikringer.

Netop nu kan det ikke lade sig gøre at kreditforsikre i relation til eksport til en lang række lande. det gælder især for lande i Østeuropa. Det er tilmed blevet vanskeligere at eksportere til nærmarkeder som f.eks. Tyskland og Storbritannien, anfører Landbrugsraadet i sin henvendelse til ministeren.

Han fortæller til dagbladet Børsen, at Landbrugsraadets medlemmer i 2008 stod bag en samlet eksport af fødevarer på 65 mia. kr. og som situationen er lige nu, står de samlet til at miste op mod 3 mia. kr. årligt.

Rose Poultry fanget i kreditklemme
Fjerkrækoncernen Rose Poultry er en af de virksomheder, der er ramt af kreditklemmen.

Siden november sidste år er det gradvist blevet vanskeligere at kreditforsikre og i dag er flere lande dømt helt ude for fjerkræproducenten. Rose Poltry A/S har hidtil forsikret sine kunder via kreditforsikringsselskaber med en dækning svarende til 90 pct., hvortil de selv har måtte tage imod et tab på 10 pct., hvis der gik noget galt.

Sker der ikke noget mærkbart i sagen nu, er der udsigter til at måtte tilpasse produktionen, lyder det fra salgsdirektør Arne Jensen, Rose Poultry A/S, til avisen.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078