23948sdkhjf

Danish Crown køber tysk slagteri

Med opkøbet bliver Danish Crown med et slag det femtestørste kreaturslagteri i Tyskland

Danish Crown køber aktiviteterne i det tyske kreaturslagteri Teterower Fleisch. Dermed bliver Danish Crown det femtestørste kreaturslagteri i Tyskland, oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse

Købsprisen er hemmelig.

Det privatejede Teterower Fleisch, der ligger i delstaten Mecklenburg-Vorpommern i det tidligere Østtyskland, omsætter for cirka 1,1 milliard kroner om året. De 187 medarbejdere slagter 110.000 kreaturer årligt .

Tæt ved 20 procent af kreaturslagtningerne i Teterower Fleisch er økologiske. Firmaet har også svine- og lammeslagtning, men fokus er på kreaturaktiviteten.

- Den tyske virksomhed passer fornemt ind i Danish Crowns nye 4WD-strategi, hvor vi specielt for oksekødsdivisionen ønsker, at den skal vokse og udgøre en større andel af Danish Crowns samlede aktiviteter - samtidig med, at der skal satses på mere økologi og forædling, siger Danish Crowns topchef, Jais Valeur, i pressemeddelelsen.

Danish Crowns oksekødsdivision har i dag også betydelige slagteaktiviteter i den nordtyske by Husum, hvor der slagtes tæt ved 90.000 dyr årligt.

Planen er efter overtagelsen at drive Danish Crown Beefs eksisterende slagteaktiviteter i Husum og nyerhvervelsen i Teterow som en integreret enhed med fokus på specialisering og udnyttelse af salgssynergier mellem de to selskaber.

- Vi er sikre på, at vi kan skabe yderligere vækst ved at integrere den tyske forretning. Vi får adgang til en større tysk råvarebase, og den tyske virksomhed får adgang til Danish Crown Beefs markeder i hele verden, siger direktør Finn Klostermann, Danish Crown Beef.

Salg uden for Tyskland
Danish Crowns topledelse erklærede i begyndelsen af november ved lanceringen af den nye, femårige strategiplan for koncernen, at Danmark, Sverige, England og Polen nu var udpeget som virksomhedens naturlige hjemmemarkeder – mens Tyskland ikke længere havde samme status.

Set i det lys kan et opkøb af et slagteri i Tyskland virke overraskende, men der er en forklaring på det, konstaterer Finn Klostermann:

- Mere end halvdelen af Teterower Fleischs salg foregår faktisk uden for Tyskland, eksempelvis på markeder, hvor Danish Crown Beef har udsigt til vækst – herunder Sverige og Sydeuropa. Så den geografiske placering er blot et udgangspunkt for gode råvarer til alle Danish Crown Beefs markeder, nævner oksekødsdirektøren.

Den hidtidige, lokale ledelse i Teterower Fleisch fortsætter uændret,  suppleret med ledelseskræfter fra Danish Crown Beef.

Aftalen om overtagelse af Teterower Fleisch er anmeldt til den tyske konkurrencemyndighed Bundeskartellamt og er ikke endelig, før der kommer en godkendelse derfra.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063