23948sdkhjf

Mejerier undrer sig over eksportstøtte

EU-Kommissonens genindførelse af eksportstøtte til kriseramte mejerier og mælkeproducenter mødes med forundring i den danske mejeribranche.
Mejerierne er bedst tjent med et liberaliseret marked uden støtte, toldmure og produktionsbegrænsninger, lyder holdningen fra Mejeriforeningen.

- Ganske vist er vi i en helt ekstraordinær situation lige nu. Med den nuværende markedssituation på verdensmarkedet for mejeriprodukter i den aktuelle finanskrise er det forståeligt, at EU- Kommissionen gerne vil hjælpe de europæiske mejerier og mælkeproducenter. Men at genindføre restitutionerne er bare ikke det rigtige instrument. I værste fald sætter det eksporten til tredje lande fuldstændigt i stå indtil støtten er genindført administrativt. Sker det, vil et velmenende initiativ risikere at påvirke vore eksportvirksomheder meget negativt, udtaler Mejeriforeningens formand, Bent Jul Sørensen.

Han mener, at de oversøiske kunder lynhurtigt vil få kendskab til støtteniveauet, hvilket kommer til at betyde, at de vil søge at forhandle prisen tilsvarende ned. Samtidig vil meget af støtten forsvinde i ren administration og bureaukrati hos myndighederne, lyder formandens vurdering.

Kilde: Mejeriforeningen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.255