23948sdkhjf

Kartoffelmelsfabrik udvider for 340 millioner

Andels-kartoffelsmelsfabrikken Midtjylland (AKM) i Brande investerer i 100 året for sin oprindelse et trecifret millionbeløb i nyt fabriksanlæg og en ny transportbro, der kan bringe tonsvis af kartofler sikkert over jernbanen til fabriksanlægget på Herningvej.

Det skriver Horsens Folkeblad.

AKM river derfor den gamle lagerbygning på Herningvej ned for at gøre plads til en helt ny fabrik.

- Vi er nødt til at bygge nyt. Vores nuværende fabrik er slidt ned og kan ikke matche vores vækst. Vi skulle bruge 200 millioner kroner på at renovere fabrikken og udskifte udstyret i den. I stedet vælger vi at bruge 340 millioner på en samlet udvidelsesplan, fortæller Martin Arvad, bestyrelsesformand i AKM.

Udover det nye fabriksanlæg investeres der også i logistik. Det betyder at 8.000 til 10.000 lastvogne om året slipper for turen op af Herningvej.

Der bygges en syv meter høj bro, hvor kartoflerne transporteres i et lukket system over jernbanen. Broen efterfølges af en mindre tunnel, der går under togskinnerne. Tunnelen skal bruges af medarbejderne, mens kartoflerne transporteres fra det nye modtagested på den anden siden af jernbanen og over skinnerne.

Originalartikel

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111