23948sdkhjf

Fonfisk har næsten ingen maskiner

Alt bliver håndteret i rigtige menneskehænder

- Alt, der kommer ud herfra, har nogen haft i hænderne. Det er ikke sikkert, det gør os til verdens mest konkurrencedygtige, men sådan har vi valgt at gøre det.

Direktør Carsten Beith hos Fonfisk i Hanstholm er ikke en flittig gæst på markedet for fiskeindustrielle maskiner, for det er stort set kun håndfiletering, der foregår i hans virksomhed.

- Vi har en maskine, der skærer finner af rødspætter, og en, der kan trække skindet af. Men vi har ikke nogen filetlinje. Vores fisk til det danske marked bliver jo i høj grad solgt til hoteller og restauranter, så de skal være i høj kvalitet. De bliver puslet om, siger direktøren.

Konkursbo-køb virker efter hensigten
Det danske marked blev først aktuelt for Fonfisk, da virksomheden i 2009 overtog konkursboet efter Hanstholm Fisk og Skaldyr. Før da solgte Fonfisk udelukkende til eksport, men Hanstholm Fisk og Skaldyr er nu den interne afdeling for salg til kantiner, restauranter og catering i Danmark, som tilsammen udgør 20-25 procent af omsætningen.

- Købet af konkursboet har i høj grad virket efter hensigten. Det er et fint ekstra ben at stå på, siger Carsten Beith.

Han fortæller, at Fonfisk typisk sælger 1-2 tons fisk om dagen på hjemmemarkedet, mens eksporten svinger meget: Nogle dage kan der være tale om 5 tons, andre dage om 40-50 tons.

- Det afhænger jo af vejr, tilgængelige fisk, prisniveau - og af, om der kommer en stor ordre eller ej, nævner Carsten Beith, der har en mand fast stationeret på fiskeauktionen i Hanstholm, hvor stort set alle Fonfisk-fisk bliver landet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078