23948sdkhjf

E-handel kan vise vejen ud af krisen

Dansk Industri har netop offentliggjort en ny rapport, som konkluderer, at danske virksomheder bør investere i internethandel, hvis de for alvor vil spille en rolle i fremtiden.
En ny analyse fra Dansk Industri (DI) påviser en positiv sammenhæng mellem virksomheders overskudsgrad og implementering af e-businessløsninger.

DI har undersøgt 45 virksomheder, og resultatet er, at 71 % af virksomhederne med høj overskudsgrad giver deres kunder adgang til e-handel, mens det tilsvarende tal blandt virksomheder med lav overskudsgrad er 31 %.

- Det er interessante resultater, der understreger, at virksomhederne ikke bør nedjustere deres investeringer i e-businessløsninger under den nuværende økonomiske afmatning. Der er tværtimod behov for at øge de investeringer, der gør det muligt at drive virksomhederne mere effektivt og finde nye kunder, siger Tom Togsverd, der er branchedirektør hos DI ITEK.

Undersøgelsen viser også, at virksomhedernes online-salg og online-rådgivning af kunder har gjort det muligt at erobre nye markedsandele, hvilket glæder branchedirektør Lars William Wesch fra DI Handel, som har været med til at gennemføre undersøgelsen.

- Den nye analyse bekræfter en tendens, vi allerede har set i mange af vores medlemsvirksomheder: Ved at udbygge med en online salgskanal er det muligt at fastholde eksisterende kunder samtidig med, at der opnås betydelige interne effektiviseringsgevinster, siger han.

E-business kan ophæve brancheskel
Analysen påpeger, at it og e-business kan være med til at ændre - eller helt udviske - de gamle brancheopdelinger mellem industri, service og handel.

Det skyldes, at industrivirksomheder i stigende grad outsourcer indkøb eller egen lagerstyring:

- På denne måde fremmer e-business en forandring af de klassiske industrivirksomheder og handelsvirksomheder til fordel for en ny, mere fleksibel virksomhedskonstruktion, konkluderer rapporten.

Læs hele rapporten på DI’s hjemmeside

Kilde: Dansk Industri

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094