23948sdkhjf

Ingstrup Mejeri går efter den ene forbruger ud af 10

Forbrugerne er blevet langt mere villige til at betale for kvalitet

Vrejlev Klosterost. Løkken Bunker Ost. Blå Ingstrup. Og ikke mindst Ingstrup Guld, som er en af Ingstrup Mejeris mest populære varianter.

Vendsyssels lokale stednavne er alledstedsnærværende i Ingstrup Mejeris produktsortiment.

Det er selvfølgelig helt bevidst. Ingstrup Mejeri sælger ikke bare oste, de sælger også et stykke historie. Oste med sjæl. Lagret i en saltlage, der stammer fra 1890 - Ingstrup Mejeris fødeår og i øvrigt samme år som Tysklands første rigskansler, Otto Von Biscmarck, blev afskediget. Samme år som Vincent Van Gogh døde. Og fem år efter at Karl Benz opfandt verdens første motoriserede køretøj.

En ny type forbruger er vokset frem
- Historien er rigtig vigtig. Men produktet skal jo også være i orden, ellers betyder historien ingenting, understreger mejerichef Lars Gert Sørensen, som fremhæver, at en af mejeriets nyeste oste, Vrejlev Klosterost, blev kåret som Nordens Ost i 2015.

Han anerkender gerne, at han af og til ser oste på tilbud ude i supermarkederne, som Ingstrup Mejeri ikke kan matche på kostprisen. Men det er også et andet segment, mejeriet går efter. Osteelskerne. Den ene forbruger ud af 10. Dem, der ikke bare køber ost til pålæg. Dem, der gerne vil betale ekstra for en ost, som har været i hænderne på en faglært mejerist.

Lars Gert Sørensen er selv uddannet mejeritekniker, har været i branchen i mange år og mener godt, man kan tale om, at en ny type forbruger er vokset frem i de seneste 5-10 år.

- Forbrugerne er blevet mere bevidste. Det bilder vi os i hvert fald ind, vi kan mærke. Forbrugerne har lyst til at købe noget lokalt, hvor de kan mærke autenticiteten. Og de er villige til at betale for den.

Selvom han afviser, at håndværksmejerier som Ingstrup konkurrerer om markedsandele med de store giganter som Arla, har han bidt mærke i, at også Arla har fået øjnene op for, at der kan være god forretning i de lidt dyrere oste - bedst eksemplificeret i Arlas Unika-serie, som Lars Gert Sørensen kalder "fantastiske oste’".

Arlas markedsføring hjælper
Med de seneste års faldende mælkepriser er der simpelthen ikke mere profitmargen at hente på de allerbilligste discountoste. Akkurat som i bryggeriindustrien er det på de dyrere specialprodukter, at der kan tjenes penge.

- Det, vi ser i markedet, er, at de store mejerier nu også er begyndt at fokusere på det, som vi har gjort heroppe i årtier nemlig at fremstille kvalitetsoste, siger han og afviser, at han frygter konkurrencen fra de store.

- De får aldrig 125 års historie, et kloster eller vores håndværk. Men når en stor spiller som Arla ruller markedsføringsapparatet ud, er de med til at gøre forbrugeren opmærksom på, at kvalitet godt må koste. Og så skal sådan nogle som os bare lægge os i slipstrømmen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11