23948sdkhjf

Ingen grænser for vandindhold i kyllingefileter

Der findes ingen grænseværdier for, hvor meget vand, kyllingeproducenterne må tilsætte kyllingefileterne i produktionsprocessen. Fødevarestyrelsen holder kun øje med, om produktet lever op til varedeklarationen.
Operation X, sendt i går aftes på TV2, testede otte forskellige kyllingeprodukter og fandt, at varedeklarationerne langt fra fortæller sandheden. Halvdelen viste sig at indeholde mere vand og salt, end deklareret. Afvigelserne var helt oppe på ni procent og et enkelt produkt kom dermed op på et vandindhold på 40 procent.

Der findes i dag ingen grænser for, hvor meget vand slagterierne må tilsætte under forarbejdningen, de skal blot leve op til det, der anføres i varedeklarationerne. Fødevarestyrelsen fungerer som kontrolinstans og tjekker, at industrien efterleverer dette. Myndigheden har efter Operation X's afsløringer foretaget stikprøvekontroller, hvilke ikke har givet anledning til yderligere tiltag.

I programmet satte en kok endvidere spørgsmålstegn ved deklarationen ”naturalmarineret”, som ifølge ham er misvisende i forhold til den proces, der rent faktisk finder sted.

Kilde: TV2 Nyhederne

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079