23948sdkhjf

Danisco og Mingtai indgår strategisk partnerskab

Danisco har indgået et strategisk partnerskab med verdens næststørste producent af mikrokrystallinsk cellulose (MCC), Mingtai i Taiwan. Partnerskabet vil fokusere på udvikling af MCC-baserede løsninger til den globale fødevareindustri, og Danisco lancerer en lang række MCC-produkter skræddersyet til eksempelvis mejerier, bagerier samt drikkevareproducenter.
- Med GRINDSTED® MCC får fødevareproducenterne et produkt, der er specielt udviklet til at imødekomme funktionelle behov inden for forskellige anvendelsesområder, fx mejeri-, delikatesse-, bageri- og drikkevarer samt müslibarer, siger Vice President Niels Thestrup fra Danisco’s Gums & Systems-division og fortsætter:

- Det er helt naturligt, at Danisco inkluderer mikrokrystallinsk cellulose eller cellulosegel i vores allerede brede produktsortiment inden for hydrokolloider, der omfatter alle de store fødevarehydrokolloider, som anvendes i den globale fødevareindustri, fx pektin, xanthangummi, carrageenan, alginat, cellulosegummi, johannesbrødkernemel og guargummi.

Peter Chen, Chief Operating Officer i Mingtai, kommenterer aftalen:

- At indgå et partnerskab med Danisco giver os mulighed for at ekspandere hurtigere i fødevareindustrien, idet vi kan drage fordel af Daniscos store viden om fødevareapplikationer og deres globale salgsnetværk. Partnerskabet vil også bidrage til at cementere vores position som nr. 2 i MCC-markedet og gøre os i stand til at udvide vores produktionskapacitet og fortsætte vores omkostningsoptimering.

Partnerskabet mellem Danisco og Mingtai giver ikke blot Danisco adgang til at markedsføre GRINDSTED® MCC, men giver også de to parter mulighed for at udvikle nye produkter og optimere produktionsteknologien og -omkostningerne.
Fødevare-markedet for MCC er på et godt stykke over 500 mio. kr.

Om MCC
Microkrystallinsk cellulose (MCC) udvindes fra specialproduceret træpulp. MCC er i stand til at give en fedtagtig mundfylde og bruges derfor til erstatning af fedt i en række emulgerede produkter såsom mayonnaise, cremede dressinger, forarbejdet ost og desserter. MCC er også en af de bedste hydrocolloider til at suspendere partikler og bruges f.eks. i chokolade mælk og helsedrikke.

Kilde: Danisco

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094