23948sdkhjf

Godt og stabilt regnskab på korn- og foderstoffer

Trods et år med finanskrise og svære betingelser for landbruget kan Aarhusegnen præsentere et regnskab med vækst i både omsætning og overskud.
- Vi har netop præsenteret et godt og stabilt regnskab for vores repræsentantskab, siger formand Jens Thomsen. Omsætningen er øget til over 3,5 milliarder kroner og driftsresultatet er knap 74 millioner kroner.

For andet år i træk opnåede Aarhusegnen en omsætningsstigning på over 30 procent. Stigningen skyldes delvist prisudviklingen, men er også udtryk for et højere aktivitetsniveau. Aarhusegnen har øget produktmængden med næsten 16 procent.

- Hver medarbejder i moderselskabet omsatte gennemsnitligt næsten 14 millioner kroner, siger Jens Thomsen. Tallet placerer Aarhusegnen i branchens absolutte elite og afspejler en dygtig og effektiv medarbejderstab. Efter afskrivning på godt 50 millioner kroner, kan vi også glæde os over et driftsresultat på 74 millioner og et resultat før skat på næsten 23 millioner kroner.

Sammenlignet med 2007 er der tale om en stigning i driftsresultatet på 55 procent.

Øger markedsandele
Udviklingen i markedsandele viser, at danske landmænd opfatter Aarhusegnen som et vigtigt alternativ i grovvarebranchen. I 2008 faldt den samlede fodermængde på det danske marked. Alligevel var Aarhusegnen i stand til at øge produktionen og dermed sin samlede markedsandel. Faktisk har Aarhusegnen været i stand til at øge markedsandelen i et vigende marked hvert eneste år siden 2004.

- Vores fremgang skyldes flere faktorer, siger forretningsfører Vagn Aage Jensen. Evnen til at fokusere, en gruppe dygtige medarbejdere og lysten til at udvikle nye produkter er nok blandt de vigtigste forklaringer.

- Jeg synes, at Cikodan er et godt eksempel, siger Vagn Aage Jensen. En lille gruppe medarbejdere fokuserer på at forbedre fordøjelsen hos smågrise og udvikler et nyt produkt, som endda bliver kåret som årets vigtigste fodernyhed på Agromek.


Kilde: Aarhusegnens Andel / www.aarhusegnen.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094