23948sdkhjf

Nul-lønsregulering i Danish Crown

Under navnet DC Future blev medarbejderne på Danish Crowns hovedkontor i Randers orienteret om de første skridt i planen, som i år blandt andet indebærer en nul-lønsregulering af hele den medarbejdergruppe, der normalt lønforhandler årligt.
Danish Crown lancerede tidligere i dag de første tiltag i den plan, der skal sikre konkurrencedygtighed i hele værdikæden, også i fremtiden.

- Vores ejere er samtidig vores råvareleverandører, og vi skal sikre en konkurrencedygtighed i afregningen til ejerne. Ellers koster det danske arbejdspladser, siger administrerende direktør i Danish Crown Kjeld Johannesen.

Langt størstedelen af Danish Crowns medarbejdere i Danmark er timelønnede medarbejdere, som er ansat under en normallønsoverenskomst. Her er der indgået en tre-årig aftale, som i år betyder en øget udgift for Danish Crown på godt 120 mio. kr.

- Det er helt klart, at vi overholder de aftaler der er indgået – den slags går begge veje. Men samtidig står vi overfor en udgiftsøgning, som vores udenlandske konkurrenter ikke oplever, og derfor skal en lønstigning modsvares af rationaliseringer og produktivitetsstigning, hvis Danish Crown og dermed arbejdspladserne skal sikres, siger Kjeld Johannesen.

Nul-lønsreguleringen er en del af en større pakke, og løbet af de kommende uger skal koncernen fastlægge, hvilke tiltag der i øvrigt skal sættes i værk som led i DC Future.

- Det er optakten til budgettet for 09/10, vi arbejder på her, og en stor del kan hentes ved at gøre tingene smartere eller på en ny måde. Men jeg kan ikke afvise, at vi også kommer til at se på antallet af medarbejdere – også blandt det administrative personale, siger Kjeld Johannesen.

Han tør ikke sætte en præcis dato på den næste udmelding, men ledelsen vil bestræbe sig på at være langt i processen inden udgangen af marts.

- Jeg er bekendt med, at det kan skabe en forståelig uro blandt medarbejderne, men vi har valgt at gennemføre dette under mest mulig åbenhed, siger Kjeld Johannesen.

Kilde: Danish Crown / www.danishcrown.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109