23948sdkhjf

Historisk overskud til Fakta

Fakta forbedrede i 2008 sit resultat før skat med 38 procent, og opnåede det hidtil største overskud i kædens historie.
Det blev til et resultat på 134 millioner kr. mod 97 millioner kr. i 2007.

Samtidig realiserede kæden en vækst i omsætningen på 0,7 milliard kr. til i alt 7,7 milliarder kr. (ekskl. moms). Det skete blandt andet i kraft af åbning af 8 nye butikker, så kæden ved årets udgang bestod af i alt 361 butikker.

- Resultatet er meget tilfredsstillende, ikke mindst i lyset af, at vi i 2. halvår satte priserne ned på en lang række varer, siger adm. direktør Michael Christiansen, Fakta.

Fakta har desuden investeret betydeligt i moderniseringer af de eksisterende butikker i løbet af 2008. Et arbejde der fortsætter med uformindsket styrke i 2009.

Baggrunden for Faktas fremgang tildeles en stærk indsats af kædens 5.000 medarbejdere, nye stordriftsfordele i kraft af tættere samarbejde med Coop omkring indkøb mv. og kæden har desuden nydt godt af forbrugernes større fokus på priser på dagligvarer i løbet af året.

Endnu lavere priser i år
- Vi forventer at forstærke vores indsats på disse områder yderligere i år. Vi opprioriterer medarbejder- og ledelsesudvikling, og vi udbygger vores indkøbssamarbejde med det øvrige Coop, så vi opnår endnu lavere priser, siger Michael Christiansen.

Hertil kommer, at Fakta i år investerer endnu mere i modernisering af flere af de eksisterende butikker. Ekspansionen med nye butikker fortsætter, så der i løbet af i år åbner yderligere 10-12 nye Fakta-butikker.

Investering i moderniseringer og nye butikker betyder, at kæden ikke forventer nogen markant stigning i resultatet for 2009.



Kilde: Coop / www.coop.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096