23948sdkhjf

Udviklingen af Copenhagen Markets fortsætter

Trods finanskrise og politisk uro om kommuneplan er der fortsat fremdrift i udviklingen af Copenhagen Markets.
I juni 2007 besluttede medlemmerne af Grønttorvet at sælge grunden i Valby og opføre Copenhagen Markets – Nordeuropas største markedsplads og distributionscenter for fødevarer og blomster – i Høje Taastrup. På trods af finanskrisen og aktuel usikkerhed om den nye kommuneplan er der fortsat fremdrift i udviklingen af Copenhagen Markets, fastslog Grønttorvets formand Mogens Illum på generalforsamlingen mandag 16. marts 2009 i Idrættens Hus.

59 virksomheder har indtil videre tegnet lejekontrakter på knap 35.000 m2 på det nye Copenhagen Markets i Høje Taastrup. Copenhagen Markets har indgået totalentreprisekontrakt med et konsortium under ledelse af Pihl & Søn. De vandt i foråret 2008 projektkonkurrencen om design og opførelse af den nye markedsplads for fødevarer og blomster. Copenhagen Markets forventer at være parat til at ansøge om byggetilladelse hos Høje-Taastrup Kommune i efteråret 2009, hvorefter det ny marked kan stå indflytningsklar i slutningen af 2012.

Opbakning til udvikling af Grønttorvsgrunden
Første spadestik til Copenhagen Markets tages dog først, når der foreligger en vedtaget lokalplan for Grønttorvsgrunden i Valby. Køberen CVM Development har udviklet en master-plan for en ny bydel under navnet ”Christiansberg”. Projektet har fået en god modtagelse i lokalområdet, i Københavns Kommune og i den nye bydelsplan for Valby, der netop er sendt i høring. Men de sidste par måneder har der været politisk usikkerhed om udviklingsområderne i Kommuneplan 09. Borgerrepræsentationens økonomiudvalg arbejder aktuelt på at beslutte en revideret kommuneplan.

- Det er vores opfattelse, at der både på Københavns Rådhus og lokalpolitisk er et ønske om at omdanne Grønttorvsgrunden i Valby til en ny bydel og dermed give Grønttorvet mulighed for at flytte til Høje Taastrup. Hermed kan vi nedbringe den forurening, som den tunge lastvognstrafik til Grønttorvet giver i dag, sagde Mogens Illum.

Tre valgt til bestyrelsen
Til bestyrelsen for Grønttorvet var der opstillet fire kandidater til tre pladser. De 101 virksom-heder, som var repræsenteret ved generalforsamlingen, nyvalgte Peter Skov og genvalgte Mogens Illum og Jørgen Mortensen. Robert Dumong opnåede ikke genvalg.

Kilde: Grønttorvet København A/S - www.groenttorvet.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.3