23948sdkhjf

Kritik af regler for arbejdsfordeling

Ansatte på fordeling mødes med de samme krav som en ledig, og det bør der ændres på, mener 3F.
Den danske industri har de seneste måneder oplevet en markant stigning i antallet af virksomheder, der benytter sig af muligheden for at indføre arbejdsfordeling i produktionen.

Men selvom ordningen umiddelbart ligner en klar fordel, gør regelsættet livet besværligt for de medarbejdere, der er omfattet af den.

For selvom en medarbejder på fordeling stadig er ansat i sin virksomhed, skal vedkommende fortsat udfylde en ledighedserklæring, søge job, lave jobsøningsplan, melde ferie til jobcentret og lægge et CV på nettet.

Problemet har tidligere været rejst overfor Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, der hidtil har afvist kritikken.

Morten Kaspersen, der leder af 3F's a-kasse, forstår godt, hvorfor ministeren ønsker at folk skal stå til rådighed. I den nuværende situation, hvor det kan være vanskeligt at finde arbejde, ser han dog gerne, at der bliver løsnet lidt op for de stramme regler:

- Ministeren har tidligere afvist at lempe kravene til de ledige i arbejdsfordeling. Imens accelererer antallet af fordelinger. Han burde genoverveje sin holdning, så man i den helt specielle situation vi er i nu, kunne lempe på krav og bureaukrati, siger og fortsætter:

- Det er helt uforståeligt for folk, at der både skal laves udførligt CV, jobsøgningsplan og søges job, når der ikke findes arbejde inden for et rimeligt geografisk område. Selvfølgelig skal de ledige søge de job, der er, men situationen er speciel for øjeblikket, slutter han.

Kilde: 3F

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094