23948sdkhjf

Danisco på vej mod lønsomhed

Danisco realiserede i tredje kvartal et underskud på 698 millioner kroner. Tiltag som afskedigelser, lønstop og ansættelsesbegrænsninger skal sikre lønsomheden på kort sigt og skal samtidig medvirke til at afslutte året med et rundt nul på bundlinjen.
Omsætningen blev 3,1 mia. kr. i tredje kvartal 2008/09, en stigning på 4 procent i forhold til sidste år. Stigningen dækker over en negativ organisk vækst på 2 procent, en positiv valutapåvirkning på 3 procent og en positiv effekt af opkøb på 3 procent. År til dato har koncernen opnået en organisk vækst på 6 procent.

Administrerende direktør Tom Knutzen udtaler:

- Salget af Sukker er et vigtigt strategisk skridt for Danisco og blev gennemført til en tilfredsstillende pris. Som led i vores bestræbelser på at genskabe lønsomheden i Sweeteners har vi offentliggjort strukturelle tiltag i form af konkrete handlingsplaner for divisionen. Trods Daniscos forholdsvis defensive natur er vi påvirket af den nuværende konjunkturnedgang og oplever lavere gennemsigtighed i den kortsigtede indtjening. Vi har således iværksat flere tiltag, herunder en reduktion af medarbejderstaben, lønstop for 2009 og ansættelsesbegrænsninger i hele organisationen, idet vi ønsker at handle hurtigt for at sikre lønsomheden på kort sigt. Dette ændrer dog hverken ved vores strategiske prioriteringer eller Daniscos grundlæggende styrke.

Tiltag iværksættes for at genskabe lønsomhedsniveauet i Sweeteners. Produktionen i Kina sættes i bero og der foretages ledelsesændringer.

Den globale konjunkturnedgang lægger en dæmper på volumen for fødevareingredienser især i Enablers og Sweeteners, mens selskabet oplever tilfredsstillende vækstrater i Cultures.

Genencor leverer fortsat solid vækst inden for enzymer til bioethanol, fødevarer og foder. Vaskemiddelenzymer er dog fortsat under pres, men det nyligt lancerede innovationssamarbejde inden for tekstiler styrker Daniscos bæredygtighedsplatform.

Som følge af de tidligere meddelte nedskrivninger af aktiver og tab på ophørte aktiviteter blev resultatet for kvartalet et tab på 698 mio. kr. Forventningerne til hele regnskabsåret er uændret.

Kilde: Danisco Regnskabsmeddelelse - 3. kvartal

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079