23948sdkhjf

Them Andelsmejeri tegner kontrakt på valle

En investering på 3,5 mio. kroner gør det muligt for Them Andelsmejeri at sende godt 40 mio. kg. valle om året til Arla Foods Danmark Protein.
Aftalen med pulverfabrikken påbegyndes inden for den kommende måneds tid, skriver Mejeriforeningen i sit nyhedsbrev.

Efter at have investeret 3,5 mio. kr. i et anlæg til oprensning og pasteurisering af vallen er Them Andelsmejeri i stand til at levere en råvare, som kan anvendes til produktion af forskellige former for pulver.

- Hidtil har vi solgt vallen til lokale svineproducenter. Men i takt med at vi vores produktion af ost, og dermed valle, er steget gennem de senere år, er vi begyndt at se os om efter alternativer. Det er helt klart en bedre forretning at sælge vallen til pulverproduktion. Ellers havde vi ikke investeret i det nye anlæg, fortæller mejeribestyrer Svend Andersen, Them Andelsmejeri, til Mejeriforeningen.

Det nye genindvindingsanlæg sparer som en sidegevinst mejeriet energi for 600.000 kr. om året.

Pasteuriseringslinjen er koblet til et energibesparende anlæg, hvor varmen fra pasteuriseringen bruges til at opvarme ostemælken, mens kulden fra den indvejede mælk anvendes til at nedkøle vallen efter forbehandlingen, forklares det i nyhedsbrevet.

Kilde: Mejeriforeningen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095