23948sdkhjf

Hartmann godt ud af 2008

2008 blev et godt år for Hartmann. Den omfattende turnaround af virksomheden blev afsluttet, indtjeningen blev forbedret markant, og en succesfuld emission gav fornyet finansielt råderum til at optimere og udvikle forretningen.
Peter Arndrup Poulsen, adm. direktør i Brødrene Hartmann A/S siger om 2008:

- I de seneste to år har alle kræfter i Hartmann været sat ind på at vende koncernens udvikling, og det er lykkedes. I 2007 indledte vi en gennemgribende turnaround, som blev afsluttet ved udgangen af 2008. Dermed er Hartmann allerede igennem den tilpasning, som mange virksomheder nu bliver tvunget ud i på grund af konjunkturudviklingen. Hartmanns samlede indtjening har forbedret sig betydeligt til et resultat af primær drift før særlige poster på 91 mio. kr., hvilket er væsentligt over resultatet før særlige poster på 53 mio. kr. i 2007.

Peter Arndrup Poulsen siger om markedssituationen:

- Det er vores erfaring, at forbruget af æg i krisetider ikke går ned, snarere tværtimod. Der er tale om en tendens til 'less steak and more omelette'. Sådan forventer vi også, at forbrugsmønstret vil være under de nuværende konjunkturforhold. Derudover bliver en ny dagsorden stadig tydeligere - nemlig den stigende miljømæssige bevidsthed. Denne udvikling betyder alt andet lige en større efterspørgsel efter produkter som Hartmanns, og det potentiale arbejder vi på at udnytte mest effektivt.

Om forventningerne til 2009 siger Peter Arndrup Poulsen:

- Selvom om efterspørgslen efter Hartmanns produkter ikke er negativt påvirket af konjunktursituationen, så er vi selvfølgelig ikke immune over for usikkerhed og turbulens. Vi bliver blandt andet påvirket af udsving i råvarepriser og valutakurser. I 2009 forventer vi således, at den seneste tids udvikling i valutakurserne vil have en negativ effekt på vores omsætning og resultat - især i ægemballageforretningen i Europa. Den samlede omsætning i 2009 forventes at blive lidt lavere end i 2008.

Kilde: Brødrene Hartmann A/S - Årsrapport 2008

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093