23948sdkhjf

Færch Plast siger farvel til direktør

Et utilfredsstillende 2008-resultat kræver nyt ledelsesmæssigt fokus for emballageproducenten i Holstebro.
Emballage-virksomheden R. Færch Plast A/S i Holstebro kommer ud af regnskabsåret 2008 med et underskud på 8 mio. kr. efter skat mod et overskud året før på 62 mio. kr.

Efter en årrække med vækst i både omsætning og resultat er der tale om en klar nedgang i resultatet. Det tager virksomheden, der producerer og sælger plastemballager til brug i fødevareindustrien og detailhandelen, nu konsekvensen af.

- Virksomheden står i dag i en markant anderledes situation end forventet. Det kræver et andet ledelsesmæssigt fokus end i en periode med vækst og fremgang. Derfor har bestyrelsen aftalt med Jens Bornstein, at han fratræder sin stilling som administrerende direktør, siger Niels Hermansen, der er formand for bestyrelsen i R. Færch Plast A/S.

Niels Hermansen karakteriserer 2008-resultatet som utilfredsstillende.

- Væksten udeblev på grund af afmatning på de vigtigste markeder, herunder det engelske. Der var tale om fald i de væsentligste eksportvalutaer, som ikke kunne afbødes af prisstigninger og reduktion af omkostningerne, og så brugte virksomheden flere ressourcer end forventet på at indføre et nyt IT-system, der endnu ikke har givet de forventede rationaliseringer. Desuden har det været en større udfordring end ventet at etablere vores nye fabrik i Tjekkiet, forklarer Niels Hermansen.

- R. Færch Plast A/S har en førende markedsposition i Europa inden for plastbakker til fødevareindustrien. Igennem de senere år er der investeret betydelige millionbeløb i udvidelse og styrkelse af produktionsanlægget. Virksomheden er derfor godt rustet til at håndtere
vanskelige markedsforhold og forventer at kunne genetablere en tilfredsstillende indtjening, slutter Niels Hermansen.

R. Færch Plast A/S nåede i 2008 en omsætning på 927 mio. kr. mod 914 mio. kr. året før. Virksomheden beskæftiger 577 medarbejdere og har en egenkapital på 316 mio. kr.

Bestyrelsesformand Niels Hermansen varetager den daglige ledelse i samarbejde med den øvrige direktion indtil der er ansat en ny administrerende direktør.

Kilde: Færch Plast / www.faerchplast.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094