23948sdkhjf

Ordrenedgang presser Johnson Controls Denmark

Producenten af industrielle køleanlæg øgede overskuddet I 2007/2008 med godt 45 mio. kroner og de gode takter fortsatte i årets første måneder. Nu er de første krisetegn imidlertid begyndt at afspejle sig i koncernens ordreindgang.
I 2007/2008 øgede Johnson Controls sin omsætning med 8,4 procent til knap 1,7 mia. kr. Overskuddet før skat blev 42,8 mio. kr. mod et underskud på 2,8 mio. kr. i 2006/2007. Det skriver Børsen.

- De næste par måneder bliver helt afgørende for resten af året. Vi følger situationen dag for dag. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at det bliver svært at nå målet for 2008/2009. Situationen har ændret sig markant, siden vi lagde budgetter i maj sidste år. Det er især ordreindgangen fra Østeuropa og Sydeuropa, som falder i tempo, fordi industrien genovervejer sine investeringer, siger adm. direktør Palle Martin til avisen.

Selskabet indgår i Johnson Controls-koncernen, der har hovedsæde i Milwaukee i Wisconsin, USA. Her er man i fuld gang med at strømline organisationen og det betyder også ændringer for Århus-virksomheden, der bl.a. har outsourcet sin løntunge produktion til Kina, Brasilien og Polen.

Johnson Controls har sine største kunder inden for fødevareindustrien, den kemiske og petrokemiske industri og hele det kommercielle maritime marked globalt.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078