23948sdkhjf

Carlsberg lancerer engangsflasker

Royal Unibrew gik over til engangsflasker sidste år. Nu følger Carlsberg trop og skifter pr. 1. juni sine returflasker ud med engangsemballage.
Omlægningen gælder alle bryggeriets halvliters sodavand, herunder også Coca-Cola. En udmelding, der vækker begejstring i de danske supermarkedskæder, som får meget nemmere ved at håndtere returgods. Desuden ser man frem til at kunne præsentere en pænere vare.

- Det er en rigtig stor fordel. Det er noget, vi har efterspurgt og derfor er meget glade for. Vi har gennem mange år bøvlet med returflasker. De optager meget plads, skal sorteres i forskellige kasser, og nogle af vores butikker er ved at drukne i arbejdsbyrden fra dette system. Med dåsernes og engangsplastflaskernes store vækst de senere år har det lettet, og når Carlsberg også går over til den type emballage, vil det hjælpe endnu mere, siger forbrugerpolitisk direktør Mogens Werge, Coop.

Mersalg i sigte
Men skiftet handler om mere end blot at tilgodese detailhandelen:

- Vi forventer helt klart et mersalg med de nye flasker. Erfaringer fra andre lande og fra vores danske konkurrent viser, at dagligvarehandlen sælger flere sodavand, når emballagen er ny og indbydende frem for skrammet og slidt, siger kommunikationschef Jens Bekke, Carlsberg Danmark.

Dansk Retursystem vil som følge heraf være tilgængelig flere steder med det formål at indfange mere engangsemballage, som ellers blot smides ud.

Kilde: EPN

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128