23948sdkhjf

Nyt samarbejde om automatisk kvalitetskontrol

Image House har pr. 1. marts 2009 indledt et samarbejde med maskinproducenten Jorgensen Engineering om leverance af ny kamerateknologi til kvalitetskontrol af diverse emballager.
Premieren på dette samarbejde løb af stabelen på den netop afholdte Anuga FoodTec messe i Köln tidligere i marts måned, hvor et integreret robot- og visionsystem vakte stor opmærksomhed.

- OmniView vil helt klart imødekomme de behov for automatisk kvalitetskontrol, som hidtil har været svære at efterleve med traditionelle visionsystemer. Vi forudser en stor gevinst ved netop 360° graders kvalitetskontrol for mange af vore kunder i fødevareindustrien, fortæller marketing manager Jesper Johansen, Jorgensen Engineering, der ser frem til at kunne levere maskiner med indbygget 360° 3D
vision fra Image House.

OmniView systemet er skræddersyet til at inspicere overfladen på et cylinderformet emne og op til 5 kameraer kan på samme tid digitalisere billeder af emnet, som på intelligent vis ”sammensættes” og analyseres on-line.

- Det helt specielle ved OmniView systemet er, at kvalitetskontrollen foregår på basis af en indlært 3D model. Til forskel fra et traditionelt visionsystem, hvor de fire billeder behandles individuelt, danner OmniView i stedet det komplette produktbillede på basis af selve 3D modellen, fortæller produktspecialist Mick Pelby.

De væsentligste fordele med denne nye og unikke teknologi er:

• Øget inspektionshasighed
• Ukompliceret implementering
• Intet behov for mekanisk håndtering af produktet ved billedoptagelse
• Perfekte billeder uden forvrængning af emnets komplette overflade
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093