23948sdkhjf

Restaurationsbranche går hård tid i møde

Nye analyser peger på, at restaurationsbranchen er i høj risiko for at komme i betalingsproblemer det næste år.
Konkursstatistikken vokser støt for hotel- og restaurationsbranchen. I 2008 talte branchen i alt 209 konkurser mod 151 i 2007. Fra september måned sidste år bed krisen sig for alvor fat og ifølge statistikken betød det gennemsnit 22,5 konkurser hver måned. Denne tendens er fortsat ind i 2009, hvor januar, februar og marts har budt på henholdsvis 28, 33 og 25 konkurser i branchen, skriver Børsen i dag.

Og disse tal ligger langt over gennemsnittet i dansk erhvervsliv, påpeger en undersøgelse foretaget af Dun & Bradstreet.

Gennemsnittet for det samlede erhvervsliv i Danmark er 0,60 pct. konkurser, mens tallet i restaurationsbranchen er 0,97. Dermed kommer branchen ind på en tredjeplads efter byggeri og transport.

Af analysen fremgår det desuden, at restaurationsbranchens risikoprofil, det vil sige, hvor mange der er i risiko for at få betalingsproblemer inden for de kommende 12 måneder, er dårligere end den generelle danske.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109