Konkursstatistikken vokser støt for hotel- og restaurationsbranchen. I 2008 talte branchen i alt 209 konkurser mod 151 i 2007. Fra september måned sidste år bed krisen sig for alvor fat og ifølge statistikken betød det gennemsnit 22,5 konkurser hver måned. Denne tendens er fortsat ind i 2009, hvor januar, februar og marts har budt på henholdsvis 28, 33 og 25 konkurser i branchen, skriver Børsen i dag.
Og disse tal ligger langt over gennemsnittet i dansk erhvervsliv, påpeger en undersøgelse foretaget af Dun & Bradstreet.
Gennemsnittet for det samlede erhvervsliv i Danmark er 0,60 pct. konkurser, mens tallet i restaurationsbranchen er 0,97. Dermed kommer branchen ind på en tredjeplads efter byggeri og transport.
Af analysen fremgår det desuden, at restaurationsbranchens risikoprofil, det vil sige, hvor mange der er i risiko for at få betalingsproblemer inden for de kommende 12 måneder, er dårligere end den generelle danske.