23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Restaurationsbranche går hård tid i møde

Nye analyser peger på, at restaurationsbranchen er i høj risiko for at komme i betalingsproblemer det næste år.

Konkursstatistikken vokser støt for hotel- og restaurationsbranchen. I 2008 talte branchen i alt 209 konkurser mod 151 i 2007. Fra september måned sidste år bed krisen sig for alvor fat og ifølge statistikken betød det gennemsnit 22,5 konkurser hver måned. Denne tendens er fortsat ind i 2009, hvor januar, februar og marts har budt på henholdsvis 28, 33 og 25 konkurser i branchen, skriver Børsen i dag.

Og disse tal ligger langt over gennemsnittet i dansk erhvervsliv, påpeger en undersøgelse foretaget af Dun & Bradstreet.

Gennemsnittet for det samlede erhvervsliv i Danmark er 0,60 pct. konkurser, mens tallet i restaurationsbranchen er 0,97. Dermed kommer branchen ind på en tredjeplads efter byggeri og transport.

Af analysen fremgår det desuden, at restaurationsbranchens risikoprofil, det vil sige, hvor mange der er i risiko for at få betalingsproblemer inden for de kommende 12 måneder, er dårligere end den generelle danske.

Kilde: Dagbladet Børsen

BREAKING
{{ article.headline }}
0.093|instance-web03