23948sdkhjf

Uhrenholt ramt af krisen

Den familieejede fødevarekoncern, der har base i Middelfart, er kommet i økonomisk modvind. Virksomheden oplevede i 2007 en økonomisk fremgang, men denne er nu vendt til en tilbagegang.
I 2007 lød væksten i omsætningen på 7 procent, men i 2008 er væksten vendt til et fald på 4 procent. Indtjeningen er også faldet i forhold til 2007, idet den i 2008 endte på 40 mio. kr.

- Vi er også blevet ramt af krisen. Vi startede rigtig godt ud sidste år, men da vi kom hen mod sommer, kom der en drastisk vending i verdensøkonomien, som påvirkede vores omsætning voldsomt. Mejeri- og kødpriserne kollapsede sidste år, hvor vi især tabte penge på salg af kød i Kina og måtte lukke produktion ned. Så har vi fået et ordentligt smæk på det russiske marked, fordi rublen er blevet devalueret over for dollaren. Vi har i de seneste tre regnskabsår oplevet krise, f.eks. med krisen i Mellemøsten som følge af karikaturtegningerne og fugleinfluenzaen, men den her finanskrise var voldsom. Det har i alt kostet os omkring 60 mio. kr., siger koncernchef Sune Uhrenholt til Dagbladet Børsen.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078