23948sdkhjf

Bryggerierne lancerer genstandsmærkning

En ny obligatorisk mærkning, der skal hjælpe forbrugerne, har set dagens lys. Bryggerierne skal fremover angive hvor mange genstande en øl indeholder – og det er uanset hvor stor og stærk den er.
Hvert år udvikles mere end 500 nye danske øl. For at gøre ølsortimentet mere gennemskueligt for forbrugerne, indfører Bryggeriforeningens medlemmer en ordning, der betyder, at der skal genstandsmærkning på alt øl.

- Tiden er løbet fra den nuværende genstandsmærkning, der er baseret på den traditionelle 33 cl. flaske med almindeligt pilsnerøl. Nu forpligter alle vores medlemmer sig til at genstandsmærke alle øltyper uanset styrke og flaskestørrelse. Formålet er, at forbrugerne skal have klar besked om, præcist hvor meget alkohol de indtager ved nydelsen af det pågældende produkt, siger Bryggeriforeningens direktør Niels Hald i en pressemeddelese.

Fakta:
• Én genstand svarer til 12 g alkohol.
• Genstandsmærkning på øl skal angives som antal genstande i hele flaskens/dåsens indhold. Genstandsmærket skal være let at læse og klart synligt.
• Alkoholindholdet i øl – udtrykt i % volumen - skal fortsat mærkes på øl i henhold til mærkningsbekendtgørelsen.
• Mærkningen gennemføres i takt med den løbende udskiftning af etiketter og indføres på alle øltyper, flaskestørrelser og dåser.
Med genstandsmærkningen bakker branchen op om Sundhedsstyrelsens maximale genstandsanbefalinger og genstandsmærkningen er et led i bryggeriernes initiativer, der skal sætte øl i de rigtige rammer og forebygge blandt andet spirituskørsel.





Kilde: Bryggeriforeningen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109