23948sdkhjf

Kommissionens rapport er på plads

Fundamentet er nu lagt for regeringens videre arbejde med en national forebyggelsesplan. Afgifterne på de usunde varer holdes på acceptabelt niveau, lyder det fra sundhedsminister Jacob Axel Nielsen.
Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen er godt tilfreds med resultatet af kommissionens arbejde:

- Jeg har fået et gennemarbejdet katalog af store og små idéer, som vi nu kan arbejde videre med, og som alt i alt vil være med til at løfte folkesundheden også for de svageste grupper. Fx billedadvarsler på tobakspakker, alkoholpolitik på uddannelsesinstitutioner og bedre mulighed for at gå eller cykle som del af den daglige transport. Man kan godt regne med, at den slags initiativer er lige om hjørnet med regeringens forebyggelsesplan.

Kommissionens rapport rummer også forslag, der ikke vil blive arbejdet videre med i regeringen:

- Det er ikke mange uger siden, at regeringen offentliggjorde sin skattepakke – bl.a. med højere afgifter på fedt, sukker og tobak. Med skattepakken er vi gået så langt vi kan under hensyn til grænsehandlen. Hæver vi afgifterne for meget, vil folk bare spænde traileren bag bilen og køre til Tyskland efter de usunde varer. Og det giver hverken mening i forhold til folkesundhed eller økonomi, siger Jakob Axel Nielsen.

Sundhedsministeren sætter sig nu i spidsen for arbejdet i et ministerudvalg, der skal munde ud i en national forebyggelsesplan. Planen forventes at ligge klar efter sommerferien 2009.

Download Forebyggelseskommissionens rapport her.

Kilde: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse / www.sum.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093