23948sdkhjf

Royal Unibrew fik bedre resultat end ventet

Trods vanskelige markedsforhold i 1. kvartal og en faldende omsætning er der sket en forbedring af resultatet af den primære drift, som blev på -28 mio. kr. i 1. kvartal mod -35 mio. kr. sidste år.
Forbedringen tilskrives primært stigende nettosalgspriser, et ændret salgsmiks og effektiviseringer. Samtidig er cash flowet fra driften blevet væsentligt forbedret.

- I forbindelse med offentliggørelsen af vores årsregnskabsmeddelelse fastlagde vi fire hovedprioriteter for 2009 - nemlig en tilpasning af aktiviteterne i Polen, færdiggørelse af ændringerne af det danske produktions- og distributionssystem samt gennemførelse af en større strukturorganisationstilpasning, etablering af en fælles operativ ledelse i Baltikum samt en forbedring af koncernens cash flow. Vi er godt i gang med en række af disse aktiviteter og arbejder målrettet på at skabe yderligere forbedringer, siger administrerende direktør Henrik Brandt i en kommentar til regnskabet.

I perioden har afsætning og omsætning været dalende, men på de fleste hovedmarkeder har bryggeriet vundet eller fastholdt markedsandele .

Den rentebærende gæld blev som forventet øget med 134 mio. kr. i løbet af 1. kvartal, som er lavsæson for koncernens produkter.

Kilde: Kvartalsrapport 1/2009

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078