23948sdkhjf

BHJ A/S fornuftigt ud af 2008

Graasten-virksomheden har klaret sig tilfredsstillende gennem 2008 grundet opkøb i Spanien og Frankrig.
Nettoomsætningen steg fra 2007 11,5 procent til 2,3 mia. kr. Årets samlede resultat før skat endte på godt 96 mio. kr., hvilket er en lille tilbagegang fra 2007, hvor bundlinjen endte på 101 mio. kr.

I januar 2008 erhvervede selskabet den spanske virksomhed Corsa Petfood S.L. og herunder også datterselskabet ADAX S.A.S beliggende i Frankrig. Derudover blev en væsentlig del af aktiviteterne i BHJ Peptan Products HmbH i Tysklnd frasolgt, hvor de resterende produktionsaktiviteter blev flyttet til henholdsvis Ellco Food A/S i Sverige og BHJ her i Danmark.

– De (nyerhvervelserne, red.) har begge bidraget positivt til det samlede koncernresultat, lyder kommentaren fra adm. direktør Vilhelm Hald-Christensen til dagbladet Holstebro-Struer.

For 2009 forventes ligeledes en tilfredsstillende udvikling, dog med forbehold for påvirkninger i forbindelse med finaskrisen.

Graasten-virksomheden, der er amerikansk ejet af Lauridsen Group ApS har tre forskellige forretningnområder. De udvikler og fremstiller proteiningredienser til den kødforarbejdende industri, et andet forretningsben er petfood, der bearbejder og videresælger animalske biproduker. Og sidst men ikke mindst handler Food-forretningen med ferske og frosne svine-, okse- og fjerkræprodukter.

Kilde: Årsrapport 2008

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063