23948sdkhjf

Rotter på industribageri i Aabenraa

Fødevarestyrelsen nedlagde mandag forbud mod produktion i lokalerne tilhørende virksomheden Jysk Industribageri ApS i Aabenraa på grund af problemer med rotter.
Rotteproblemet blev konstateret mandag 4. maj under et kontrolbesøg foretaget af Fødevareregion Syd, Kontrolafdeling Haderslev.

Virksomheden producerer og forhandler bagerivarer som fx tørkager og snitter (træstammer, hindbærsnitter o.lign.) både som detailpakninger beregnet til forbrugeren under mærket Torps Kagespecialiteter og som engros varer til flere virksomheder i hele landet.

I virksomheden er produktion og opbevaring af fødevarer sket samtidigt med, at virksomheden har haft store problemer med rotter i lokalerne. Forholdene i lokalerne var uhygiejniske, oplyser Fødevarestyrelsen.

Virksomheder, der har købt varer fra virksomheden, bør omgående kassere varerne og igangsætte tilbagetrækning samt gøre grundigt rent, der hvor de har været opbevaret og håndteret. Forbrugere der har købt kager mærket med Torps Kage-specialiteter bør kassere dem.

Bageriet lukket og varelager destrueret
Virksomheden har igangsat destruktion af samtlige rå- og færdigvarer, og der er igangsat rengøring og desinfektion af lokalerne i samarbejde med skadedyrsbekæmpelsesfirma.

Rotter er skadedyr, som lægger ekskrementer og afsætter urin samt duftsekreter overalt, hvor de bevæger sig. Rotterne kan ligeledes slæbe sygdomsfremkaldende bakterier med sig fra kloaksystemerne.

Derfor er der stor risiko for, at fødevarerne fra virksomheden kan være forurenet med sygdomsfremkaldende bakterier.


Kilde: Fødevarestyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085