23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Ny delikatesse: Rogn fra søpindsvin

Ifølge en ny rapport kan søpindsvinerogn blive det næste eksporteventyr for Grønland.

Rogn fra søpindsvin er en stor delikatesse i Japan, men produktionen er dalet kraftigt på grund af overfiskning rundt om i verden.

En ny rapport udarbejdet af norske Nofima konkluderer nu, at der er et stort potentiale for fangst flere steder i Vestgrøndland. Det vil dog kræve en meget disciplineret kvoteordning, for søpindsvinene vokser langsommere i de grønlandske farvande end andre steder i verden, hvorfor der her er øget risiko for overfiskning. Samtidig vil Grønland stå over for et logistikproblem, da søpindsvinene helst skal leveres ferske eller endda levende, lyder konklusionerne i rapporten.

Om Nofima

Nofima er en kommercielt orienteret forskningskoncern, der driver forsknings- og udviklingsaktiviteter inden for akvakultur, fiskeindustri og madindustrien generelt. Nofima blev etableret 1.januar 2008 og har i dag 470 ansatte i afdelinger rundt om i Norge.

Kilde: Business.dk

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|