23948sdkhjf

Danish Crown står ikke bag Danske Svineproducenter

De seneste dage har der været massiv mediebevågenhed på en udmelding fra foreningen Danske Svineproducenter. Udmeldingen handler om brugen af billig arbejdskraft, og Danish Crown vil gerne understrege, at det ikke er en melding, slagteriet står bag.
- Danske Svineproducenters formand er hverken leverandør eller medejer af Danish Crown, og hans udmelding er et udtryk for et manglende indblik i det danske arbejdsmarked, siger kommunikationsdirektør i Danish Crown Anne Villemoes.

Udmeldingen kommer knap to uger efter, Danish Crowns ledelse fik massiv opbakning til den 9-punktsplan, der skal sikre virksomhedens konkurrencedygtighed - og dermed de danske arbejdspladser.

Planen indeholder blandt andet et ufravigeligt mål om, at de samlede lønomkostninger i Danish Crown skal ned med 20. pct., og i anerkendelse af den vanskelige situation, der lige nu hersker, er planen mødt med en konstruktiv vilje til forhandling fra medarbejdernes side.

- Det er vigtigt at påpege, at det ikke er en 20. pct. lønnedgang, vi her har fremlagt, men et mål om at reducere de samlede lønomkostninger gennem en konstruktiv dialog med medarbejderne. Derfor er vores plan også mødt med vilje til dialog fra medarbejdernes side, siger Anne Villemoes.

Også Danske Svineproducenters formand Torben Poulsen har udtrykt anerkendelse for den fremlagte plan - og har i flere medier givet udtryk for, at Danish Crown nu skal have arbejdsfred til at implementere planen.

Alligevel vælger han her knap to uger efter at true slagterimedarbejderne med etablering af et selskab uden overenskomst, hvis ikke de går ned i løn.

- Vi vil gerne understrege, at vi arbejder målrettet efter den plan, der er fremlagt. Men jeg er også nødt til at påpege, at det danske arbejdsmarked er reguleret af arbejdsmarkedets parter, og at vi respekterer det vilkår. Derfor skal løsningerne også findes i samarbejde med medarbejderne, siger Danish Crowns kommunikationsdirektør Anne Villemoes.

Kilde: Danish Crown

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094