23948sdkhjf

Restaurationsbranchen: EU-Kommissionen er gået for vidt

EU-Komminssionen vil tvinge alle leverandører af frisk mad til at lave en udførlig liste af ingredienser og ernæringsindhold. Det vækker opstandelse i den danske restaurationsbranche.
EU-Kommissionen diskuterer i øjeblikket forslaget med Ministerrådet og EU-Parlamentet med den begrundelse, at forbrugerne på den måde vil kunne undgå fedme og allergener. Vedtages forslaget, vil det ramme cafeer, restauranter, bagere, slagtere delikatesseforretninger og andre med frisk madsalg og det vækker stor opstandelse herhjemme, skriver Fyens Stiftstidende.

- Det vil være en bombe under rigtig meget herhjemme, fordi forslaget ikke skelner mellem færdigpakkede og friske fødevarer. Det betyder jo, at cafeer og restauranter skal have menukort på størrelse med en telefonbog, plus at de bliver tvunget til at lave nøjagtigt de samme retter helt ned til mindste ært dag ud og dag ind, siger fødevare- og forbrugerpolitisk chef i Dansk Erhverv, Lone Rasmussen.

Også forbrugerrådet og fødevareminister Eva Kjer Hansen mener, at EU-Kommissionen er gået for vidt, skriver avisen.

Kilde: Fyens Stiftstidende

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078