23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Danskernes spisevaner tynger miljøet

Danskerne spiser kød i stor stil, og det er en vane, der tynger miljøet, idet kødproduktion udleder meget CO2.

Står det til klimaforskerne, så skal danskerne til at skære ned på indtaget af bøffer.

- Det er en væsentlig del af C02-udslippet, der kommer fra kødindustrien, så vi må lægge vores levevis om og spise lidt mindre kød, siger Jacob A. Sterling, miljøfaglig chef i Verdensnaturfonden, til Berlingske Tidende.

Betragtningen falder godt i tråd med, at FN’s landbrugsorganisation for nylig har dokumenteret at verdens kødproduktion står for 18 procent af al CO2-udledning, skriver Fyns Amts Avis.

At danskerne godt kan lide kød ses af tallene fra Danmarks Statistik. Tallene afslører, at danskerne sidst år i gennemsnit tyggede sig igennem 86,5 kg kød.

Kilde: Berlingske Tidende / Fyns Amts Avis

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|