23948sdkhjf

Store forventninger til SP-effekt

Et stort flertal af danskerne vil hæve deres tvungne pensionsopsparing, og økonomer anslår, at det kan skabe 16.000 nye arbejdspladser.
En undersøgelse fra Catinét Research har fastslået, at 83,7 % af danskerne vil hæve deres tvungne SP-opsparing.

Størstedelen af pengene vil primært gå til forbrug og boligforbedringer, og det er godt nyt for erhvervslivet.

Går det som Catinét spår, kan det nemlig skabe tusindvis af nye arbejdspladser herhjemme. Det fastslår Las Olsen, privatøkonom i Danske Bank, over for Ritzau:

- Det betyder, at der vil blive sendt 16 mia. kroner ud i forbrug. Det er mere end dobbelt så meget, som regeringen skønsmæssigt har regnet med. Den kortsigtede effekt er, at det vil give omkring 16.000 nye job, og det kan modvirke den stigende effekt, der ellers er på ledigheden, lyder vurderingen.

Ifølge Catinéts undersøgelse vil 50 % af de danskere, som vil hæve pengene, anvende dem til forbrug. 19,6 % vil bruge dem på boligforbedringer, mens 34,8 % vil nedbringe gæld eller spare op.

Potentielt kan der komme omkring 30 mia. kroner til udbetaling som følge af SP-ordningen. Regeringen har kalkuleret med, at omkring 25 % af pengene ville blive hævet, og at det - i bedste fald - kunne sende 7-8 mia. kroner ud i forbrug.

Hvad tror du?
Vil SP-pengene øge indtjeningen i din virksomhed? Giv dit besyv med i afstemningsboksen til højre.

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094