23948sdkhjf

Fødevarekonsortium efterlyses

Nu er chancen der for at påvirke udviklingen af fødevareområdet. Med et budget på 97 mio. kroner vil Vækstforum og Region Midtjylland levendegøre en del af satsningen på fødevareområdet og søger derfor parter til et konsortium.
Det betyder, at universiteter, videnmiljøer, fødevarevirksomheder og mange andre kan være med til at realisere Vækstforums strategi om at skabe mere klog hverdagsmad. Og nye, sunde forretningsområder. I første omgang søger Vækstforum parter til et konsortium, der kan etablere et innovationsmiljø og udvikle og opdyrke nyskabende fødevareprojekter.

Godt udgangspunkt
En tredjedel af den danske fødevareproduktion finder sted i regionen, og omsætningen på fødevareområdet i Region Midtjylland udgør med 123 mia. kroner næsten en fjerdedel af den samlede omsætning i regionen.

Der er desuden en overrepræsentation af videnmiljøer inden for fødevareområdet. Endelig rummer regionen et miks af små, mellemstore og helt store fødevarerelaterede virksomheder, hvor de store kan tiltrække de rigtige kompetencer og internationale kontakter, mens vækstlaget af de små og mellemstore fostrer mange idéer.

Erhvervsrettede projekter
Hvis denne regionale styrkeposition skal bevares og udbygges, kræver det en særlig indsats.

Først og fremmest skal der etableres et innovationsmiljø, hvor viden, erhverv og brugere bringes sammen på nye måder og skaber nye forretningskoncepter inden for fødevarer. Dette innovationsmiljø skal bære både forskningen og erhvervet frem – blandt andet ved hjælp af konkrete erhvervsrettede projekter, der med nye metoder og samarbejdsrelationer satser på at opnå en større mangfoldighed af højkvalitetsprodukter.

Skal f.eks. et nyt pålægsprodukt klare sig på markedet, skal der tænkes nyt – eksempelvis når det gælder smag, udseende, emballage, sporbarhed, produktionsteknologi, bæredygtighed og markedsføring. Globaliseringen betyder nemlig hård konkurrence, og samtidig efterspørger stadig flere forbrugere kloge og sunde hverdagsprodukter. Med støtte til projekter, der arbejder med innovation og differentiering af fødevareprodukter, ønsker Vækstforum at styrke fødevareerhvervets fleksibilitet og evne til at skabe mere kvalitet og værdi i produkterne.

Der er ansøgningsfrist for interesserede konsortier den 14. august 2009.

Læs notat om opgaver, organisering og økonomi
Læs ansøgningsvejledning
Læs Vækstforums strategi på fødevareområdet

Kilde: Region Midtjylland

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096