23948sdkhjf

To ud af tre ledere har fyret under krisen

Den mest direkte konsekvens af finanskrisen på de danske arbejdspladser har været nedskæringer i medarbejderstaben. Det viser en ny undersøgelse fra Ledernes Hovedorganisation.
To ud af tre adspurgte privatansatte ledere, 65 %, har som følge af krisen været nødt til at skille sig af med medarbejdere, og næsten lige så mange, 57 %, har ifølge undersøgelsen indført ansættelsesstop.

- Noget af det, der har kendetegnet krisen, er, at skiftet fra optur til nedtur kom så pludseligt og med voldsom kraft. Og når ordrebøgerne nærmest fra den ene dag til den anden bliver tomme, er det nødvendigt at tilpasse antallet af medarbejdere, siger afdelingschef Kim Møller Laursen, Ledernes Hovedorganisation.

Kim Møller Laursen forventer, at det også i resten af året vil være nødvendigt med afskedigelser, som vil medføre en fortsat stigende ledighed. Men han tror ikke, at den økonomiske krise vil fortsætte med uformindsket styrke i Danmark – blandt andet på grund af frigivelsen af SP-midlerne og skattereformen fra 2010.

Kilde: Ledernes Hovedorganisation - http://www.lederne.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094