23948sdkhjf

Statsstøtte til Royal Greenland er konkurrenceforvridning

Kritik: Dansk Fiskeris formand rejser kritik mod det grønlandske hjemmestyre, der vil støtte Royal Greenland med op til en halv milliard.
Direktør i organisationen Dansk Fiskeri, Jens Tellefsen, mener at en støtte på en halv milliard fra det grøndlanske hjemmestyre er udtryk for socialpolitik i form af virksomhedsstøtte. Desuden mener han, at pengene i vidt omfang vil komme fra danske statsborgere, hvilket er helt uacceptabelt. Det skriver Børsen i dag.

- Det er helt klart konkurrenceforvridning i forhold til mine medlemmer. Den danske stat driver på denne måde socialpolitik og forhindrer den danske fiskeindustri i at udvikle sig. Det skal stoppes. Jeg kan kun appellere til politikerne om, at de tænker sig om. Jeg ved godt, at det ikke er den danske stat, der tilfører Royal Greenland kapital, men hvor får hjemmestyret penge fra, spørger Jens Tellefsen.

Han har nu sat sekretariatet i Dansk Fisk til at se på, om der i juridisk forstand er tale om ulovlig unfair konkurrence. Indtil videre afvises kritikken blankt af Royal Greenlands adm. direktør, Flemming Knudsen:

- Der er tale om, at vores ejer agerer som alle andre aktionærer ville gøre for at beskytte sine interesser. Det er forkert at tale om, at vores ejer har en større pengepung end private ejere ville have. Der er jo ikke ubegrænsede midler, og at den danske stat optræder konkurrenceforvridende ved at yde tilskud til Grønland, er heller ikke korrekt. Sådan er strukturen jo i forholdet mellem Danmark og Grønland, fastslår han over for avisen.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141