23948sdkhjf

Frustrerede medarbejdere på Gumlink

Efter medarbejderne på Gumlink i midten af april fik at vide, at produktionen flyttes til Tyrkiet, har stemningen på virksomheden været trykket. Tillidsrepræsentanterne arbejder nu på højtryk for at sikre medarbejderne fornuftige fastholdelses- og aftrædelsesordninger.
120 medarbejdere var mødt op, da de tre faglige klubber på Gumlink (Dansk Metal, El-Forbundet og Fødevareforbundet NNF) havde indkaldt til informationsmøde om situationen på virksomheden onsdag d. 3. juni 2009.

Formålet med mødet var at oplyse medarbejderne om, hvordan forhandlingerne med virksomhedens ledelse skrider frem. Der skal dels forhandles en rejseaftale på plads for de medarbejdere, der følger med produktionen til Tyrkiet, og dels en fastholdelsesaftale for de medarbejdere, der skal blive på virksomheden frem til udflytningen er fuldført i løbet af 2011.

Aftalerne skulle have været på plads d. 1. juni, men forhandlingerne med ledelsen har trukket ud. Forhandlingsudvalget har derfor fået forlænget fristen til d. 17. juni.

Frit valg
På mødet fremlagde tillidsrepræsentanterne deres ønske om en fleksibel model, hvor der hver måned bliver sparet en sum penge sammen. Medarbejderne skal selv kunne vælge, hvordan pengene skal bruges: fx på uddannelse, som saltvandsindsprøjtning til husholdningsøkonomien, eller til at kunne trække sig tilbage og gå på efterløn.

Tillidsrepræsentanterne fik bred opbakning til denne model, og vil derfor arbejde videre med den.

Utrygge medarbejdere
Samtidig udtrykte medarbejderne behov for, at der hurtigst muligt bliver truffet aftaler om fremtiden.

Mange er frustrerede over ikke at vide andet end, at de i løbet af de næste to år vil miste deres arbejde. Det gælder de ældre medarbejdere, der frygter, at det vil være svært at komme videre til andet arbejde og de gælder de yngre, der har behov for videre- eller efteruddannelse for at komme over i nyt arbejde.

Alle medarbejdergrupper er dybt berørte af situationen og efterlyser en afklaring.

Forhandlingerne strandet
Medarbejderen må dog væbne sig med tålmodighed.
Siden mødet i onsdags har forhandlingerne ligget stille, og der er på nuværende tidspunkt ikke aftalt nogen møder mellem medarbejdere og virksomheden.

Indtil videre tager tillidsrepræsentant John Elvin Jensen det dog med ophøjet ro. Det endelig resultatet skal først ligge på plads d. 17. juni, og han håber og tror på, at det lykkes forhandlingsudvalget af nå frem til fornuftige aftaler for medarbejderne forinden.



Kilde: Fødevareforbundet NNF

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078