23948sdkhjf

Analyse: Krisen har ramt fødevarebranchen

En ny analyse viser, at forbrugerne sparer på fødevarebudgettet og fødevarevirksomhedernes omsætning har stort set stået stille siden juli måned sidste år. Alligevel er man i branchen optimistisk, og fire ud af ti virksomheder venter at øge omsætningen i 2009.
DI Fødevarer har på baggrund af en ny analyse fra Nielsen udarbejdet en rapport om den aktuelle tilstand inden for fødevareindustrien.

Analysen viser med al tydelighed, at faldende efterspørgsel og ændringer i forbrugsmønstre er en central årsag til tilbagegangen i branchen. Omsætningen i fødevarebranchen er samlet set faldet med 8,5 pct. fra juni 2008 til januar 2009, og det er både eksportomsætningen og salget på hjemmemarkedet, der har været for nedadgående. I Danmark er det reelle dyk på 5,3 pct. fra oktober 2008 til januar 2009, mens tilbagegangen på eksportmarkederne ligger på 7,8 pct. i samme periode.

Væksten i discountbutikkerne er også fladet ud. Discountsektoren herhjemme har desuden meldt ud, at de skifter ud i sortimentet, så der bliver endnu færre mærkevarer og endnu flere helt billige produkter.

Forventnniger til fremtiden
Selvom omsætningen i fødevareindustrien har været faldende over en længere periode, er forventningerne til den samlede omsætning i 2009 ganske høje hos mange fødevarevirksomheder. Cirka 30 pct. af fødevarevirksomhederne forventer, at deres omsætning i hele 2009 vil være negativ sammenlignet med 2008, andre 30 pct. forventer uændret omsætning. Til gengæld forventer hele 40 pct. en positivt vækst i omsætningen.

Du kan læse alle konklusionerne på Dis hjemmeside.

Kilde: DI

Læs mere om: DI
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093