23948sdkhjf

Hygiejnisk design - et effektivt salgsargument!

EHEDG: Udstyrsproducenter kan med fordel investere ressourcer i udviklingsfasen af hygiejnisk design, for det er et område, der stadig bliver vigtigere for producenterne. Og salgsargumenterne er mange - læs med her.
EHEDG har netop afholdt Kick off møde i Vejle med henblik på at skabe grobund for fremtidige samarbejder inden for området hygiejnisk design af udstyr til fødevareproduktion. Og dagens indlægsholdere lod til at gøre indtryk på de fremmødte, der var repræsenteret hele kæden rundt; fødevareproduktion, udstyrsproducenter og myndigheder.

Hvorfor opnå et EHEDG-certifikat?
Peter Uttrup, Global Food Industry Manager i Interroll, fortalte på mødet om Interroll-koncernens erfaringer med EHEDG’s certificeringsordning. De har flere gange brugt både EHEDG og Stålcentrum som eksterne rådgivere på konkrete produktudviklingsprojekter.

- Vi arbejder hele tiden på at forbedre vores motorer, så designet er i top og lever op til de stadig strengere krav på hygiejneområdet. Vi har fundet ud af, det er meget vigtigt salgsargument over for producenterne, der samtidig opnår energibesparelser og øget effektivitet, fortalte han og uddybede:

- I øjeblikket har vi en trommemotor på markedet, der giver 30 procent i energibesparelse i forhold til andre konkurrerende produkter, og til efteråret introducerer vi en synkronmotor, der har en endnu højere effektivitet på op til 76 procent.

Interroll-koncernen udvikler og producerer motorer, der bl.a. bruges inden for detail- og fødevaresektoren, og defor finder de det naturligt og meget vigtigt at holde sig ajour med EHEDG’s guidelines. Du kan tjekke de 38 guidelines på EHEDG’s website.

Læs her, hvorfor hygiejnisk design stadig bliver vigtigere for fødevareproducenten.
Læs her myndighedernes syn på EHEDG's arbejde.

Om EHEDG
EHEDG (European Hygienic Engineering and Design Group) blev etableret i 1989 og består af udstyrsproducenter, forskningsinstitutioner, videnscentre og myndigheder. Siden start har konsortiet udarbejdet 38 guidelines for hygiejnisk design og står desuden bag en anerkendt hygiejnecertificering af lukket udstyr som eks. pumper og ventiler. Som noget helt nyt kan også åbent udstyr til produktion af eksempelvis fersk kød og grønt også hygiejnecertificeres. Et område, som EHEDG fortsat arbejder intenst med.

EHEDG Denmark
EHEDG Denmark ledes af en komité, der består af følgende medlemmer:
• John Kold, Stålcentrum (JK-Innovation), formand
• Janne Holm Kristensen, Teknologisk Institut, sekretær
• Bjarne Darré, GEA Liquid A/S, kasserer
• Thomas Düring, Christian Hansen A/S
• Ulla Stadil, Novozymes A/S
• Alan Friis, DTU Food
• Niels Fielsø Petersen, Grundfos A/S
• Palle Birk, Bilwinco A/S

Din mening?
Bruger I ressourcer på udviklingen af hygiejnisk design i din virksomhed? Giv din stemme til kende i denne uges poll her til højre på siden og se samtidig, hvad andre inden for branchen svarer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093